SystemCenter Het mysterie ontrafeld!
Na een upgrade van SCCM 2012 R2 CB naar versie 1606 verschijnt in de component monitor een mysterieus nieuw component genaamd "SMS_TEM". Er is op dit moment totaal geen informatie te vinden over wat dat component nou is of waar het voor dient. Component status geeft ook niet veel meer informatie prijs dan dat het (correct) geinstalleerd en operationeel is.

 
Maar wat doet het dan?
Na wat heftig speurwerk en communicatie met Microsoft zijn we er achter gekomen dat SMS_TEM feitelijk de opvolger gaat worden van SMSEXEC. Dit gaat dus een behoorlijke verschuiving betekenen van hoe SCCM onder water functioneert. Eindelijk, na jaren gaat er ook op dit vlak dus veel gebeuren. Op de korte termijn houdt dit in dat nieuwe SCCM features en updated bestaande features onder SMS_TEM geschoven zullen worden en dus niet meer binnen SMSEXEC zullen draaien. In latere versies van SCCM zullen we SMSEXEC een steeds meer beperkte rol zien spelen.


Configuration Manager
 
 
Meer info volgt zodra we die hebben!

 
 

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram