Zo vlak voor het einde van het jaar toch nog een nieuwe Tech Blog over Secure Authentication op de Microsoft Surface Pro 4.
 
De Microsoft Surface Pro 4 is een fantastische laptop- en tablet vervanger. Met Typecover (toetsenbord) kan de Surface zonder problemen fungeren als laptop, en zonder typecover is het een prima tablet. Maar als je de Surface koppelt aan een Windows-domein komt een Group Policy in actie waarmee Secure Authentication vereist wordt, waarmee het verplicht is om CTRL-ALT-Del te drukken voordat de login-prompt verschijnt.
 
De Surface Pro 3 beschikte nog over een Windows-knop welke samen met de power-knop gebruikt kon worden ter vervanging van CTRL-ALT-Del, maar de Surface Pro 4 beschikt niet langer over een Windows-knop... Dus hoe kun je een Surface Pro 4 nu zonder toetsenbord unlocken als deze domain-joined is? Swipen op het scherm werkt niet vanwege de Secure Authentication GPO en verder heb je op de Surface zelf maar bar weinig mogelijkheden sinds de Windows-knop niet meer aanwezig is.
 
Een speurtocht op internet leverde niets op. Ben ik dan een van de weinigen die zijn Surface in een domein gehangen heeft?
 
Inmiddels heb ik de oplossing gevonden die ik toch even wil delen:
 
Druk tegelijkertijd de Power-knop en beide Volumeknoppen (Volume omhoog en Volume omlaag) in. Vervolgens verschijnt de login-prompt of Windows Hello zodat je kunt inloggen. Probleem opgelost!
 
Dit werkt overigens ook wanneer er wel een Type- of Touchcover met de Surface verbonden is, maar waarschijnlijk is het dan toch handiger om gewoon de standaard CTRL-ALT-Del toetsencombinatie te gebruiken.

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram